Inhoud management samenvatting

Management Samenvatting

Bij het opstellen en schrijven van een businessplan, is het belangrijk om ruim voldoende tijd te besteden aan het schrijven van de management samenvatting (management summary). Regelmatig zal een belegger ervoor kiezen om in een bedrijf te investeren puur op basis van de sterkte van het management team. Met deze kennis, is het gemakkelijk om te begrijpen waarom de management samenvatting voor een business plan dus erg belangrijk is. Management samenvattingen bevatten alle relevante informatie met betrekking tot het bestuur van het bedrijf. De samenvatting moet onder andere de namen en functies van de managers, leidinggevend personeel bevatten, die aan het bedrijf worden toegevoegd (ook die op een later tijdstip), de managers vergoeding, eventuele adviseurs die het bedrijf van plan is om in te huren, de management structuur en de stijl van leidinggeven.


Een management samenvatting begint met de oprichter, gevolgd door de managers die zullen toezien op alle dagelijkse werkzaamheden. U dient altijd de management samenvatting beperkt tot de vijf of zes mensen die  (of zullen zijn) het meest verantwoordelijk voor het succes van uw bedrijf.

In het ideale geval moet een starter de management samenvatting van de eigenaar de ervaring weer geven in de industrie hij / zij wil invoeren. Een samenvatting is bijna altijd een distillatie van een manager / eigenaar ’s te herhalen, maar je hoeft niet de ervaringen die niet essentieel zijn voor uw business plan te noemen. De ideale management samenvatting benadrukt uw specifieke verantwoordelijkheden, functies en natuurlijk eerdere successen.


Een ander belangrijk voor het management samenvatting is de structuur van uw bedrijf. Uw gezagslijnen kunnen traditioneel worden gestructureerd als ’top-down’, waar informatie wordt samengevoegd met een of twee bronnen, of het kan worden opgezet meer horizontaal.

Business plan consultants kunnen ook bijdragen aan de versterking van een managementstructuur. Ze kunnen voldoen aan de rollen die normaal gedaan worden door medewerkers, zonder de kosten van een werknemer.

Het is belangrijk om de functietitels van de managers van het bedrijf noemen, zelfs als het bedrijf heeft besloten niet formeel te opereren. Na deze gedetailleerde informatie al voorbereid maakt het bedrijf lijkt goed georganiseerd en detailleerd. Wanneer beleggers zien dat het bedrijf is van plan om in de kleinste details te verdiepen, zullen ze meer kans om  te investeren  in het bedrijf. Dus  het verzinnen functiebenamingen en daarnaast de leden van het managementteam de namen zetten. Het zal ten goede komen van het bedrijf en de functies kunnen worden gewijzigd als later nodig.

Als u informatie hebt over hoe managers zullen worden gecompenseerd voor hun werk, is het belangrijk om deze informatie op in uw business plan.

3 gedachten over “Inhoud management samenvatting”

  1. Kan dit stuk ook in fatsoenlijk Nederlands gepubliceerd worden? Sommige zinnen zijn zo krom geformuleerd, dat ik met geen mogelijkheid weet wat er mee bedoeld wordt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.