Cook Islands

Kia Orana,


Op deze website is informatie te vinden over de Cook Islands in de Pacific. Na ons eerste verblijf van twee weken daar zijn we zo enthousiast geworden dat wij onze ervaring over dit mooiste plekje van de Pacific en wellicht op aarde graag delen.

Hoe zijn we daar terecht gekomen? Onze familie heeft enkele avonturiers en een van hen heeft een paar jaar geleden een resort gebouwd op Aitutaki. Tsja… dan ‘moeten’ we er maar een keer heen! 😉 Onder de kop Aitutaki zullen we daar op terug komen.

Helaas zijn we (nog) niet op alle Cook eilanden geweest, als je ooit het geluk hebt er een keer heen te gaan begin je op Raratonga waar je in eerste instantie zal landen. Een uitleg over de reis ernaar toe vind je bij vervoer.

Omdat we niet alle eilanden hebben gezien, zijn niet alle foto’s en video’s  die je op deze site tegen gaat komen door ons zelf gemaakt. We hebben veel verhalen gehoord en denken hierdoor de beste selectie gemaakt te hebben.

Veel plezier en indien je opmerkingen of vragen hebt, reageer op een bericht of neem contact met ons op via het contact formulier.

We willen hier zo veel mogelijk informatie delen, het doel is dat u vanuit deze website voldoende informatie kunt vinden om uw vakantie naar de Cook Islands succesvol te beginnen.

Waarom gingen we weg?


Waar?
 
 


De groep eilanden in de stille oceaan: De Cook Islands zijn te vinden ongeveer halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Het land bestaat uit 15 afzonderlijke eilanden negen in de Zuidelijke groep en zes in de Noordelijke groep. Twee van de eilanden zijn onbewoond. Ze zijn verspreid over 2,2 miljoen vierkante kilometer van de oceaan, die is een gebied ter grootte van India. En 1600 km scheidt het verst ten noorden van het verste zuiden.
 


Alle eilanden in de Cook Islands
Alle eilanden in de Cook Islands

 

Hoe is het er?
 
Ieder eiland is uniek velen hebben prachtige lagunes en Aitutaki is vermeld in diverse boeken als één van de plaatsen iedereen moet zien voordat ze sterven! De lagune is zo levendig blauw zou je denken dat het was geschilderd die kleur. Volgens de wet, mag er geen gebouw op een eiland hoger zijn dan de hoogste palmboom!  Het zand is wit, als je reis je brengt naar de buitenste eilanden, de enige voetafdrukken in het zal de jouwe. En het leven beweegt met (zéér) een rustig tempo de rest van de wereld bestaat niet meer.
 
 
Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.