Hardlopen met de hond

Samen is leuker dan alleen.

Het voordeel om samen met je hond te lopen is dat deze altijd zin heeft en het leuk vind om je loopmaatje te zijn. Je hond zal geen last hebben van de regen (over het algemeen dan ­čÖé ) geen last van werkstress of geen zin. Door samen te gaan hardlopen bouw je aan een twee eenheid die echt fantastisch is om te ervaren. Plus een gedreven canicross/canitrail hond zal je helpen aan snellere looptijden!

Wat is Canicross?

Canicross is een harloop(wedstrijd) waarbij je samen met je hond een team vormt en daarbij aangelijnd een parcours af gaat leggen de hond mag je trekken en de afstanden zijn relatief kort in verhouding tot Canitrail. Samen met Jip ben ik vooralsnog aan het canitrailen.

Wat is het verschil tussen canitrail en canicross?

Cross als hardlopen is al langer bekend in Nederland, trailrunning is in opkomst sinds een aantal jaar. Je kunt dus zeggen dat canitrail  afkomstig is vanuit het canicrossen. Bij beide hardloop vormen loop je (op onverharde paden en wegen) in de natuur met een aangelijnde hond over een route. Tijdens het canicrossen is het de bedoeling dat de hond naar hartenlust mag trekken, zodat je als hardloper samen met je hond zo snel mogelijk de route aflegt. Bij het canitrailen loop je langere afstanden en is het duurvermogen belangrijker dan snelheid en tijd. Je zult gemiddeld langzamer lopen en meer tussendoor wandelen, stilstaan en om zelf te kunnen genieten maar natuurlijk ook om je hond weer op adem te laten komen.

Algemeen kun je zeggen dat Trailrunnen/canitrail meer genieten is over langere afstanden door gebruik te maken van single tracks en waar mogelijk hoogtemeters en technische ondergrond toe te voegen aan je trail.

Heb je goede tips? Laat je het in de opmerkingen weten?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.